TENTOONSTELLINGEN

 

Expositie van Gerard Broer

5 januari t/m 22 februari

      

 1 maart tot 6 april.                                                                

Voor de vierde keer op rij organiseert Fotoclub AFV Epe van 1 maart t/m 7 april de foto expositie ‘Grande Salon de la Photo’ in het Kulturhus EGW, Stationsstraat 25 in Epe. Met DRIESJE VOS en ERWIN STOK in de hoofdrol van deze ‘DUO-SALON’. Fotoclub AFV Epe is blij met twee passievolle fotografen die deze ‘DUO-SALON’ gaan inkleuren. Met foto’s die zo herkenbaar zijn en tegelijk zo boeiend. Ren alweer een geweldige expositie van de 60-jarige Fotoclub. Erwin Stok en Driesje Vos tonen in deze duo-salon hun opvallende foto’s. Zij fotograferen vaak samen, in de studio of buiten en inspireren elkaar daardoor. Wat we terug zien in deze ‘Grande Salon de la Photo’.

Erwin Stok

Erwin Stok

Driesje Vos

Driesje Vos

 

Wie zijn deze fotografen?

Driesje Vos is geboren en getogen in het mooie Epe. Een reis in 2005 naar Zuid-Afrika bleek ‘haar keerpunt’.
Driesje Vos: “Ik kocht toen mijn eerste spiegelreflexcamera. Want ja, ik wilde daar wel heel mooie foto’s maken”.
Vos: “Maar die camera..? Begrippen als sluitertijden, diafragma en ISO-waarden, ik snapte er niets van, maar, mijn hobby was ‘geboren’. Ik  volgde een aantal cursussen om de camera beter te leren kennen en de begrippen onder de knie te krijgen, dat is gelukt. Inmiddels is dit mijn 3e expositie. Waar ik best heel trots op ben. Landschapsfotografie maar ook de macro hebben mijn voorkeur”. Driesje Vos is inmiddels een aantal jaren actief lid van Fotoclub AFV Epe, wordt daar steeds geprikkeld om de camera te pakken en nieuwe uitdagingen aan te gaan. “Met heel veel plezier heb ik naar deze foto expositie toe gewerkt en ik hoop dat jullie er van gaan  genieten”, laat ze op de valreep weten.

Erwin Stok uit Epe is zeker geen onbekende. “Ik begon een jaar of veertien geleden met fotograferen. Als autodidact probeerde ik mijzelf te ontwikkelen door de fijne kneepjes van het vak aan te leren”. Stok: “Het is en blijft voor mij een hobby en juist dat geeft mij alle ruimte om zelf te bepalen waar ik ‘de focus’ plaats”. Veel (fotoclub) fotografen uit deze regio kennen deze bevlogen fotograaf, Erwin Stok is een geliefd inspirator. Wie heeft hem niet bezig gezien met zijn lampjes, licht en slimme ‘truckjes’ om te komen tot de mooiste foto’s en heel speciale portretten? Erwin vertelt met veel passie over zijn fotograferen: “Ik beperk mij niet graag tot één type fotografie maar schep er genoegen in om in de volle breedte met mijn hobby bezig te zijn”. Opvallende eigenschap van deze sympathieke fotograaf is dat hij naast het fotograferen zijn opgedane kennis en ervaring graag wil delen door het geven van korte fotografie cursussen.

De officiële opening, door Henrike Reinders, is op donderdag 1 maart 2018 om 20.00 uur in het Kulturhus EGW.

Aanvullend geeft Erwin Stok een bijzondere fotolezing over zijn werk en deze expositie. Een lezing die iedereen aanzet om de eigen fotografie ‘een behoorlijke boost te geven’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
                              
 
 
     
mei 2018
11 / 05 Filmliga
Filmliga Epe organiseert elk...
17 / 05 Kulturpannetje - Open Eettafel
Indonesisch buffet Iedere...