Nieuws

E X P O S I T I E   D A N N Y D O G G E R

Kunstenaar Danny Dogger (1979) is vanaf zijn vroege kinderjaren bezig met tekenen. Als volledig autodidact heeft hij na jaren van experimenteren de herkenbare en tevens authentieke Dogger-stijl weten te creëren.

In 2002 is hij begonnen met het uitwerken van deze stijl op doek. Met een ver doorgevoerde abstractie wordt slechts weergegeven wat noodzakelijk is. Expressie en ‘less is more’ staan binnen die filosofie centraal. Door het gebruik van primaire kleuren en zwarte basislijnen krijgen de mens- en dierfiguren een krachtige maar bovenal heldere uitstraling. Hierbij speelt suggestie van de kunstenaar en interpretatie van de kijker een wezenlijke rol.

Binnen dit abstracte werkkader staat de grote knipoog centraal. Fantasie en perfecte harmonie zijn uitgangspunten waarmee hij zijn ervaringen vormgeeft, dat is wat hij wil delen met de kijker.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer van zijn werk bekijken, bezoek dan de website van Danny Dogger waar alle werken in een uitgebreide galerie te zien zijn. Houd ook de website in de gaten om te zien wanneer er weer een expositie is. Zijn schilderijen zijn regelmatig in het land te bezichtigen. In die realiteit komen de schoonheid, kracht en eenvoud van Dogger’s werk volledig tot hun recht.

                 

www.facebook.com/doggerart                         www.dogger.nl                  www.twitter.com/dannydogger