ORGANISATIES

In het Kulturhus hebben 5 organisaties hun vaste plek gevonden:


SWO/E                        logo-koppel-DEF-cmyk-jpg

 swoe_0_2_0_0                 

SWO/E Welzijn & Ondersteuning Epe is van oudsher een categorale welzijnsorganisatie en heeft als opdracht het welzijn van ouderen in de gemeente Epe te bevorderen en in stand te houden. Zij organiseert al bijna 40 jaar tal van activiteiten en diensten die bijdragen aan het zo lang mogelijk zelfstandig kunnen functioneren van ouderen.


Een groot aantal ouderen maakt gebruik van de welzijnsdiensten van de SWO/E en weet ook voor informatie en advies met betrekking tot welzijn, wonen en zorg de weg naar de SWO/E te vinden.

lees meer


Koppel     

Stichting Koppel uit Epe is een organisatie die zich richt op welzijn, educatie en kinderopvang. De stichting ontwikkelt, ondersteunt en voert lokaal welzijnsbeleid uit. Koppel levert daarmee een bijdrage aan het verbeteren van de leefsituatie en leefomgeving van (groepen) mensen binnen de gemeente Epe.


Koppel richt zich daarbij op kinderopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzalen, jongerenwerk en straathoekwerk, Moluks en Turks sociaal en cultureel werk en wijkmanagement.

Verder is Koppel initiator van de vrijwilligerscentrale InZet, de Volksuniversiteit, de Wetswinkel, Epop en AanZet.

lees meer

 

Cultuurplein Noord Veluwe    

small_Luke_Drum

Zoekt u in Epe of omgeving een leuke cursus op het gebied van beeldende kunst, dans, muziek of theater? Dan bent u bij Cultuurplein Noord Veluwe (voorheen o.a. Mamuze) aan het goede adres! Wij verzorgen cursussen voor alle leeftijden: kinderen, jongeren en volwassenen.

Uiteraard kunt u bij Cultuurplein Noord Veluwe ook terecht voor muziek- en zanglessen. Ook voor een heerlijk avondje film bent u van harte welkom in het Kulturhus!

lees meer


Vluchtelingenwerk Midden Gelderland    

Vluchtelingenwerk_0.jpg

Vluchtelingen en asielzoekers die in Nederland aankomen staan er vaak alleen voor. Ze hebben vaak geen familie of vrienden om op terug te vallen, hebben veel meegemaakt en het is voor hen moeilijk wegwijs te worden in de Nederlandse samenleving. Stichting VluchtelingenWerk Midden Gelderland (SVMG) biedt als onafhankelijk belangenbehartiger maatschappelijke en juridische begeleiding aan asielzoekers, vluchtelingen en andere nieuwkomers die in de regio Midden en Noord Gelderland wonen.

Op de website van VluchtelingenWerk Midden Gelderland vindt u informatie over onze organisatie, onze reguliere werkzaamheden en onze projecten.

lees meer

 

dementie netwerk.jpg

Het geheugensteunpunt is op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur aanwezig, en op woensdagochtend van 09.00 tot 13.00uur.