Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing: André Donker, Emst

maart 12 @ 15:00 - 17:00

Gratis

André Donker uit Emst geeft een boeiende lezing over wolven in Nederland. André is werkzaam in de natuurbescherming. Daarbij is hij docent voor de volgende generatie natuurbeschermers. Maar wellicht is hij nog wel het meest bekend om zijn werkzaamheden als tv-boswachter in het televisieprogramma Tijd voor Max. Deze middag is het tijd voor Epe, aldus André.
Aan de hand van mooi beeldmateriaal worden de bezoekers meegenomen in het leven van de wolven in Europa. Hoe zijn zij na ruim 150 jaar afwezigheid eigenlijk weer in ons land terecht gekomen? André legt in een objectief verhaal uit hoe de wolven door de eeuwen heen hebben weten te overleven in Europa, waarbij vervolging van de wolf en de wet- en regelgeving een grote rol hebben gespeeld. Ook vertelt hij wat het effect van de wolven is op de huidige wildpopulatie en wat hun invloed is op onze leefomgeving. Bijzonder boeiend dus!

 

De lezing begint om 15.00 uur. De deuren van Kulturhus EGW gaan 14.45 uur open. Er is plek voor maximaal 150 bezoekers. Dus kom op tijd om er zeker van te zijn dat je deze interessante middag een plekje kunt bemachtigen.

Gegevens

Datum:
maart 12
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Rabozaal