Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Miss Riboet in Kulturhus EGW

november 19 @ 20:00 - 22:00

€10

 

Muziek/Theatervoorstelling MISS RIBOET

Zaterdagavond 19 november 2022, 20:00 uur, RABO-zaal Kulturhus Epe

 

Georganiseerd door de tafel Kunst & Cultuur en de tafel Muziek van De Nieuwe Eper Sociëteit.

‘Wie kent Miss Riboet niet,
de vrouw met de mooie stem
De ‘kleine’ miss Riboet met haar expressieve ogen
die soms zo ondeugend tot het publiek kunnen glunderen
waardoor iedereen in vervoering gebracht wordt’

(Soerabajasch Handelsblad, 14-2-1931)

 

De voorstelling

Nederlands-lndië van de jaren 20 en 30. Ze was de Lady Gaga van haar tijd, zegt theatermaker Elsbeth Vernout over het titelpersonage van haar nieuwste voorstelling Miss Riboet.

Samen met haar vaste regisseur Selma Susanna maakte Elsbeth een wervelende voorstelling over de in vergetelheid geraakte artieste. Miss Riboets roem reikte op haar hoogtepunt verder dan Nederlands-lndië: ze trad ook op in Maleisië, Singapore en op de Filippijnen, waar ze een al even grote schare bewonderaars had.

En dat terwijl Riboet – wat ook haar echte naam was en wat in het Maleis lawaai betekent – een meisje van eenvoudige komaf was, dochter van een Javaanse soldaat die in het KNIL diende.

 

Elsbeth kwam haar op het spoor dankzij krantenknipsels van haar Indische opa Karel. Ze raakte nieuwsgierig naar de vrouw van wie haar opa zijn leven lang krantenknipsels uit Indië had bewaard. In het digitale krantenarchief van de Koninklijke Bibliotheek vond ze in Indische kranten uit die tijd informatie over het fenomeen Miss Riboet.

 

Aan de hand van deze informatie reconstrueerde Elsbeth het leven van de zangeres, danseres en actrice en maakte ze een show zoals Miss Riboet die zelf ook opvoerde. Met vertelkunst, zang, dans, live muziek en cabaret-achtige sketches vertellen Elsbeth en haar medespelers op aanstekelijke manier het roerige verhaal van Miss Riboet.

Daarbij wordt het publiek meegenomen in het leven van de ster Miss Riboet en wordt ook het grote geschiedenisverhaal over Nederlands-lndië verteld. Het geeft de voorstelling gelaagdheid en betekenis voor de kijker van nu.

 

De Nieuwe Eper Sociëteit

De NES is een moderne, gemengde vereniging, opgericht in 2003, met op dit moment meer dan 380 leden uit de gemeente Epe en omgeving. De vereniging draait volledig op vrijwilligers uit de eigen gelederen. Men komt samen voor het leggen en onderhouden van contacten door onder andere het organiseren van activiteiten: spel gerelateerd zoals biljarten, golfen en bridgen, of gebaseerd op interessegebied zoals economie, muziek, reizen en natuur, kunst & cultuur en historie.

Zo is de voorstelling Miss Riboet mogelijk gemaakt door de NES-groepen Kunst & Cultuur en Muziek.

Meer informatie kunt u vinden op de website van de NES: www.nesepe.nl.

 

Plaatsen reserveren

U kunt via kunst.cultuur@nesepe.nl of muziek@nesepe.nl plaatsen reserveren. De kosten bedragen 10 euro per plaats. De reservering is definitief ná de bevestigingsmail en nadat de entree-kosten zijn overgemaakt op rek.nr. NL53 RABO 0364 4148 12 van De NES onder vermelding van ‘Voorstelling Miss Riboet’ en het aantal plaatsen. Op de avond zelf is informatie over de NES beschikbaar.

 

Gegevens

Datum:
november 19
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Locatie

Rabozaal