• Dit evenement is voorbij.

Toneelgroep Graficus speelt: de komedie “Hooikoorts”

oktober 1 @ 20:00 - 22:00

€15

De vier gezinsleden van de familie Lust hebben ieder een gast uitgenodigd, zonder elkaar hierover in te lichten. Dit lijkt vreemd, maar is misschien nog wel het normaalste aspect binnen dit huishouden.

Moeder Judith, actrice in ruste, is een theatrale verschijning, bij wie de grens tussen echt en verzonnen volledig vervaagd lijkt. Zij vraagt de jonge bewonderaar Robbie Brons te logeren.

Haar man Walter schrijft romans. Hij nodigt Ellie de Wilde uit, om haar als studie-object te gebruiken. Zoon Simon laat Louise Arons overkomen, en dochter Femma versiert de diplomaat Emil Duchateau.

Van oprechte interesse in hun gasten is echter geen sprake. Al gauw blijkt het spel belangrijker dan de gasten. Die worden gebruikt om geursporen uit te zetten, er een zeker profijt uit te halen, of gewoon om elkaar op de kast te jagen. Bovendien vinden de gasten onderling ook iets van elkaar…

Hooikoorts, van de Engelse auteur Noël Coward, is een humoristisch stuk dat verhaalt over een eigenaardige familie, die zich erin bekwaamd heeft anderen de maat te nemen, maar zich tegelijk niets aantrekt van onderling respect of moraliteit.

Toneelgroep Graficus uit Apeldoorn brengt al 89 jaar kwalitatief theater op de planken. In oktober 2021 waren zij voor het laatst te zien in Kulturhus, met een succesvolle serie scènes over de liefde en Mannenmonologen.

Datum:
oktober 1