Nieuws

“Ziens Wijze” is de naam van de expositie van de intuïtieve kunstenares Chantal van Sundert. De expositie omvat kleurrijke intuïtieve schilderijen en is te zien in het Kulturhus in Epe, gedurende de maand Juni 2022.

Chantal (51 jaar) en verblijvend in Epe, heeft een veelbewogen leven achter de rug. Ze  is gaan schilderen na het krijgen van een handicap aan beide polsen door de ziekte van Lyme. Na langdurig herstel daarvan heeft Chantal door restklachten de ziekte EHS (Elektro Hypersensitiviteit) gekregen. Hierdoor kan ze zeer slecht tegen straling van wifi en elektra. Hierdoor moest ze verhuizen uit Amsterdam. Momenteel is Chantal dakloos op zoek naar geschikte stralingsvrije woonruimte. 

Haar werk wordt deels gekenmerkt doordat het met de vingers geschilderd is en door veel kleuren. Er is geen kwast aan te pas gekomen. Door haar handicap aan beide polsen voelt Chantal zich niet aan bepaalde techniek gebonden en gebruikt voor het schilderijen vaak handen en vingers. Door met handen en vingers te schilderen ervaart ze een  directe verbinding met haar gevoel en intuïtie van waaruit ze schildert.

Via de kunst kan Chantal boodschappen lezen uit de schilderijen.  Bij elk schilderij is een verhaal waarover ze graag vertelt. Eerder was haar werk te zien bij o.a. “Revalidatie Centrum Reade” Amsterdam, “Stichting MEE Amstel & Zaan”, en de “Openbare bibliotheek Haarlem”, “Boven Ij ziekenhuis Amsterdam Noord”.

De expositie in het Kulturhus Epe is haar eerste  tentoonstelling buiten de provincie Noord Holland. Chantal verblijft nu te Epe en zoekt alhier in de omgeving een woning.

De expositie is een verzameling van haar werk uit de afgelopen 12 jaar en geeft een goede indruk van haar intuïtieve werk.  Chantal noemt haar werk ook wel “Gazing Art”, “Cosmisch Channel Art.”

Er valt van alles in te zien.