Zondagmiddagconcert: Hout Vijf

Tjonge! Over een mooie start van het culturele seizoen 2018-2019 gesproken. Blaaskwintet Hout Vijf is namelijk speciaal voor dit Zondagmiddagconcert in het Kulturhus EGW opgericht. Het ensemble kent een bijzondere samenstelling van fluit- en rietinstrumenten.
Hout Vijf is de combinatie van fluitduo Inger Heij en Rina Nass, samen met trio Laag Riet van Jan Aalbers (hobo/ althobo), Peter Linschoten (fagot) en Wim van de Bedem (klarinet/ basklarinet).
Inger en Rina zijn beiden beroepsmatig met muziek bezig. Rina dirigeert meerdere koren in de regio en heeft een eigen stempraktijk. Inger is wellicht bekend van muziekpraktijk Nootzaak, en als dirigent bij diverse musicalprojecten. De dames spelen geregeld samen dwarsfluit en kwamen op het idee om de mannen van Laag Riet te benaderen voor een gezamenlijk optreden.
Jan, Peter en Wim allen uit Epe, vormen samen al geruime tijd trio Laag Riet. Het blijkt een unieke combinatie waarbij houten blaasinstrumenten met een riet worden aangeblazen. De uitvoeringen van Laag Riet worden gekenmerkt door een prachtige lage, volle en donkere klankkleur.
Hout Vijf speelt 7 oktober muziek uit met name het klassieke repertoire, maar maakt af en toe ook een uitstapje naar hedendaagse muziek. Dat belooft wat!

Zondagmiddagconcert: Hout Vijf

Entree 8,50 euro
Zaal: ds. Prinszaal

Klik hier om kaarten te reserveren