Derde Zondag-lezing: Loes Riphagen

Loes Riphagen (1983) groeide op in Oene. Na voltooiing van haar middelbare school vertrok ze naar Rotterdam om Illustratie te studeren aan de Willem de Kooning-Academie. De afgelopen jaren is ze zonder overdrijven uitgegroeid tot één van Neerlands belangrijkste illustratrices van (vooral) kinderboeken. Tegenwoordig woont en werkt ze in Amsterdam.
Loes Riphagen debuteerde in 2008 bij Uitgeverij de Fontein met haar boek ‘Slaapkamernachtdieren’. Inmiddels zijn er vele werken van haar hand verschenen. In 2013 maakte ze het speciale prentenboek van de Kinderboekenweek in opdracht van de CPNB, met de titel ‘Zzz’. Voor haar boek ‘Bij de neus genomen’ won ze ‘The Golden Pinwheel Award of Excellence’ en de ‘Silver European Design Award’.
Loes wordt door publiek, pers en jury’s geprezen voor haar prachtige illustraties en gevoel voor detail. Haar boeken zijn in meer dan vijftien landen verschenen.
Stof genoeg voor een zeer interessante en verbeeldende Derde Zondag-lezing. Er moet wel even aangevuld worden: deze lezing is bestemd voor volwassenen. Loes zal deze middag vooral veel ‘illustratiegeheimen’ verklappen. Zo gaat ze de aanwezigen laten zien hoe ze te werk gaat en hoe een boek tot stand komt. Aan het eind is er de mogelijkheid om een boek bij haar te kopen. Natuurlijk zal ze deze dan persoonlijk signeren en voorzien van een mooie tekening.

Derde Zondag-lezing: Loes Riphagen

Aanvang: 15.00 uur
Vrij entree

Datum
april 2019
Filmliga
Filmliga Epe organiseert elk…
Zondagmiddagconcert: Fasna Kamermuziek
AFGELAST  
Kulturpannetje
Open eettafel, entree 8 euro…
Filmliga
Filmliga Epe organiseert elk…
mei 2019
Kindervoorstelling: Man met het Stenen Hart (6+) - Stichting Garage TDI
Hans woont met zijn moeder en…
Filmliga
Filmliga Epe organiseert elk…
Kulturpannetje
Open eettafel, entree 8 euro…
juni 2019
33PlusXLParty
Op zaterdag 1 juni komt de…