Bertina Mulder

Bertina Mulder (1962) debuteerde in 2016 met haar roman Wisselwerking. Daarin beschrijft ze hoe de levens van de student Sjoerd en de oude man Arend elkaar op een bijzondere manier kruisen. In 2018 verscheen ‘De rode magneet’, een psychologische thriller over de eerste bemande missie naar Mars.
De kolonisatie van Mars lijkt science fiction, maar is dat beslist niet meer. SpaceX verklaarde in 2018 dat hun eerste crew in 2024 naar Mars gaat. Mars One, NASA en ESA richten zich op eind jaren twintig, begin jaren dertig. Wat trekt mensen toch naar die rode planeet, met zijn woestijnbodem, barre klimaat en dodelijke atmosfeer? Deze vraag was voor Bertina leidend bij het schrijven van haar thriller. Het zijn dus vooral de psychologische, fysieke en ethische aspecten die hierin een hoofdrol spelen.
In een interview met Ton van der Schouw vertelt Bertina deze middag over haar schrijfproces (deels op Curaçao), haar research en de bijzondere contacten met Marsexperts. Hoe kwam haar naam op een microchip in de Marslander die in 2018 naar Mars ging? U kunt ook vragen stellen en uw mening geven. Wat betekent een stad op Mars? Onder welke wet vallen criminelen? Van wie zijn de grondstoffen? Wat als er baby’s geboren worden die niet zelf kozen voor dit leven? Meer info: www.bertinamulder.nl.

Bertina Mulder

Aanvang: 15.00 uur
Vrij entree

Datum