Epenaren aan het Woord: Marjan Kok en Eke van der Zee

Het Eper echtpaar Marjan Kok en Eke van der Zee is op een zeer bijzondere manier met elkaar verbonden. Tijdens Epenaren aan het Woord zullen ze de aanwezigen vertellen over de nierdonatie die Eke aan zijn partner deed.
Maar verder gaan ze 10 februari vertellen over de talloze geweldige zeilreizen die ze samen maakten. Hun zeilboot, een Alcyone, genaamd Spurwing, komt uit 1957. De afgelopen jaren hebben ze diverse langere zeiltochten gemaakt. Onder andere naar de Duitse wadden, naar Denemarken, naar de Oostzee richting Polen en naar Zweden. In Zweden heeft het stel naar eigen zeggen genoten van de prachtige scheren-gebieden (rotsachtige eilanden) die de oostkust kenmerken. Ze voeren tot aan Stockholm. Of zoals het echtpaar het zelf zegt: “Het waren geen wereldreizen maar ze waren zeker interessant genoeg om over te vertellen op zondagmiddag 10 februari.” Wat ook zeer interessant is? In dezelfde periode is in Kulturhus EGW een expositie te zien van de schilderijen van Marjan Kok die in het dagelijks leven beeldend kunstenaar is.

De expositie van haar werk hangt op dit moment in het Kulturhus.

Epenaren aan het Woord: Marjan Kok en Eke van der Zee

Vrij entree