TENTOONSTELLINGEN

Op dit moment is de expositie te bewonderen van Marjan Kok.

 

Techniek: schilderen met acrylverf.

Onderwerp: mensen

Opleiding:   Academie lichamelijke opvoeding Arnhem

                     Vrije Academie Nunspeet schilderen

                     HBO Windesheim Zwolle richting tekenen, schilderen

 

Eigen tekst Marjan Kok:

Mijn schilderijen gaan over mensen. Mensen als familieleden, mensen als albino's, van wie er velen in Afrikaanse landen wonen en mensen die door oorlog en machtsmisbruik vervolgd worden. 
De familieschilderijen zijn voor mij interessant om te schilderen om te kunnen weergeven wie deze mensen zijn. Bij sommige mensen vind ik dat moeilijk. Achteraf zie je soms de redenen dat het niet met alle portretten even makkelijk is.
In Afrika worden regelmatig nog albino's gemarteld. Hun haren, botten en organen worden gebruikt om medicijnen van te maken. De medicijnmannen geloven daarmee geesten te verdrijven. De kwetsbaarheid van deze groep mensen heb ik getracht te schilderen. 
In Cambodja heeft Pol Pot vele slachtoffers gemaakt. Foto's van ter dood veroordeelde gevangenen toonden mij hun angst en emotie. Zij verdwenen in grote getalen. 
Ik heb het als bijzonder ervaren om deze mensen te schilderen. Op mijn manier geef ik kleur aan hen. Die vrijheid heb ik als schilder: het kiezen van kleur, techniek en grootte van de schilderdoeken enz. 
Mensen, zij kijken u aan.

 

mensen

 

​​​​​​

 

mensen