Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tobi Kooiman: Best Of 2

juni 8 @ 20:00 - 22:00

Cabaretier Tobi Kooiman komt 8 juni met zijn tweede voorstelling Best Of 2 naar Epe. Naast cabaretier en stand-up comedian is Kooiman wiskundige. De titel van zijn debuutvoorstelling is Best Of, omdat alleen je eerste voorstelling sowieso de beste tot nu toe is. En vanaf 2024 is er dus zijn tweede voorstelling met de terechte naam: Best Of 2.

 

Tobi zelf zegt het volgende over zijn nieuwe voorstelling: ”Ik heb de titel ‘Best Of 2′ gekozen uit zelfbescherming. Ik heb me namelijk door ervaren collega’s laten vertellen dat veel komieken na hun tweede voorstelling geen inspiratie meer hebben. Dat risico wil ik bij voorbaat tackelen. Bij wedstrijdjes doe je meestal Best Of 3, oftewel spelen tot 2-1 of 2-0, maar je hebt ook wel eens Best Of 2. Dan wordt het 2-0 of 1-1, maar bij 1-1 moet je een beslissingswedstrijd en wordt het alsnog 2-1. Dus Best Of 2 en Best Of 3 zijn eigenlijk hetzelfde. Als ik dan na Best Of 2 geen inspiratie meer heb, noem ik mijn derde voorstelling Best Of 3. Dan doe ik daarin exact hetzelfde als in Best Of 2, en als mensen dan achteraf komen klagen dat ze alles al kenden, kan ik zeggen: “Dat had je kunnen zien aan de titel.”

Voorlopig zijn we heel benieuwd met welke (gegarandeerd splinternieuwe) hersenspinsels hij in Epe op de proppen komt.

 

De pers over ‘Best Of: 

  • “Wat een verfrissende wind laat Tobi Kooiman waaien (…) Hoewel je voor een ‘Best Of’ een aantal ‘hits’ moet hebben gehad, zijn die er met deze eerste voorstelling nú al in overvloed” (Cabaret.nl)
  • “De inkijk die we krijgen in dat slimme, bijzondere hoofd van hem is origineel en grappig (…) Ik hoop dat die kinderen er komen. Omdat ik mij nu al kan verheugen op de programma’s die dat gaat opleveren.” (Theaterkrant)
  • “Een persoonlijkheid met een geestige, eigenzinnige kijk op de wereld” (Volkskrant)

De pers over Tobi Kooiman:

  • “Snelle grappen en slimme redenaties in een knap betoog over ratio en de controle van emoties” (Dagblad van het Noorden)
  • “Hoe dat hoofd werkt maakt hij aanstekelijk inzichtelijk met beeldende verhalen en rake grappen(Theaterkrant)
  • “Talent voor een coherent verhaal, slimme grappen en opvallende redeneringen” (NRC)

Aanvang: 20:00 uur

Tickets à 17,50 euro per persoon zijn te reserveren via deze link.

NB. Cabaretdiner
In samenwerking met Grand-Café de Posthoorn, bieden we tijdens de drie cabaretvoorstellingen van dit seizoen (11 november, 24 februari en 8 juni) het zogenaamde Cabaretdiner aan. Mensen die een kaartje hebben gekocht, krijgen op vertoon daarvan bij deze Eper horecagelegenheid 10 procent korting op de rekening. En zelfs 15 procent als ze een driegangenmenu bestellen. Geef bij het reserveren van het tafeltje wel even aan dat je daarna naar Kulturhus EGW gaat. Zodat je ook zeker weet dat je op tijd in onze theaterzaal bent!

Gegevens

Datum:
juni 8
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie: