Gebruikers van Het Kulturhus EGW

Het Kulturhus biedt plaats aan een groot aantal verenigingen en maatschappelijke instellingen.
Op deze pagina vind je een overzicht van onze vaste gebruikers.

Wilt u meer informatie?

Bel ons op 0578 616775Mail naar info@kulturhusepe.nl

De KNNV

Afdeling Epe-Heerde

De KNNV Afdeling-Epe-Heerde, is de vereniging voor- en door natuurliefhebbers en -beschermers. Voor mensen die graag meer over de natuur, planten en dieren willen weten en ervan genieten. KNNV-leden organiseren natuurexcursies, inventarisaties, lezingen en cursussen. Daarnaast wordt er een bijdrage geleverd aan Natuur- en landshapsbescherming in de ruimste zin.

www.knnv.nl/epe-heerde
Logo KNNV

Stichting Ontmoeting

Stichting Ontmoeting

Ambulante begeleiding

Onze woonbegeleiding is voor mensen die een eigen woning hebben in Epe of een kamer van Ontmoeting huren in de Thuishaven Epe. Samen met de bewoner stellen we een begeleidingsplan op waarin doelen worden geformuleerd. De bewoner wordt begeleid in het ‘wonen’ en alles wat daarmee samenhangt. Bijvoorbeeld inkomensbeheer en contacten met de verslavingszorg en GGZ. Daarnaast bieden we ambulante begeleiding aan mensen die geen woning hebben. Met deze mensen gaan we op zoek naar een woning waarbij een stabiel leven belangrijk is. We zoeken bijvoorbeeld samen naar een bron van inkomsten en het afsluiten van een goede (zorg)verzekering

www.ontmoeting.org

Koppel-Swoe

welzijn en kinderopvang

Opvoeden, opgroeien, welzijn én verbinden. Dat zijn de kernwoorden waar Koppel-Swoe voor staat. Hoe deze Eper organisatie dat doet? Door iedere dag een bijdrage te leveren aan talentontwikkeling en welzijn van burgers van 0 tot 100+ jaar. Door in te zetten op de kwaliteit van leven en daarbij ook een stapje vooruit wil komen.
Koppel-Swoe is er voor iedereen! Voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, voor mensen die iets voor anderen of hun eigen buurt willen doen, maar ook voor ouders die kinderopvang nodig hebben. Koppel-Swoe gelooft in een sociale samenleving, waarbij iedereen meetelt en meedoet. De organisatie staat dichtbij de mensen en wil verbinden. Koppel-Swoe is actief in alle buurten en wijken van de dorpen Epe, Vaassen, Emst en Oene.

Koppel-Swoe maakt meedoen mogelijk!

www.koppelswoe.nl

Koppel Swoe in Kulturhus Epe
Fotoclub AFV Epe

Fotoclub AFV Epe

Opgericht 17 september 1957

Al meer dan 60 jaar is in Epe onze fotoclub actief bezig met een van de mooiste hobby’s. Fotograferen is immers een uniek iets: foto’s bewaren ‘het leven’. Foto’s leggen unieke momenten vast. Mensen, natuur, omgevingen, de kleine dingen, er is zoveel. Iedereen op zijn eigen manier. Of je nu nog maar net fotografeert of al langer bezig bent, onze fotoclub is er voor iedereen. Op de clubavonden bespreken en bekijken we samen wat we gemaakt hebben. Want van elkaar leer je. Onze jaarlijkse exposities in november, met foto’s van alle leden, zijn hoogtepunten. Het jaarprogramma is heel divers en activeert om bezig te zijn. We zijn lid van de Fotobond met daardoor weer vele mogelijkheden verder te komen met waar we mee bezig willen zijn: het maken van vele mooie en soms heel indringende fotobeelden. ‘Omdat we het niet kunnen laten’. AFV Epe maakt deel uit van het Holland International Image Circuit, een twee jaarlijks top evenement.

Elke 1e en 3e donderdag van de maand vinden er clubavonden plaats. Belangstellenden zijn hartelijk welkom. Om 20.00 uur beginnen de clubavonden. Informatie: secretaris@afv-epe.nl

Kijk ook op onze website. Klik ook even door naar ‘Fotonieuws’, ons maandelijkse bulletin. Welkom!

www.afv-epe.nl

De Nieuwe Eper Sociëteit ( De NES )

Bij de NES gebeurt het!

Onze vereniging is gevestigd in het Kulturhus EGW, waar tal van ledengroepen zich manifesteren op allerlei gebieden. Wat wij belangrijk vinden, is dat men zich er thuis voelt, zoals er vanaf de oprichting in 2003 voortdurend aandacht is geweest voor diversiteit in het aanbod van bezigheden. Aspecten zoals saamhorigheid, interesses en gezelligheid spelen daarbij een belangrijke rol. Ook het feit, dat iedereen, man of vrouw zich kan aanmelden, is bij ons vanzelfsprekend. Hierbij moet wel worden opgemerkt, dat de leden bij voorkeur woonachtig moeten zijn in Epe of omgeving. Vooral “ elkaar ontmoeten “ heeft een prominente plaats in ons gedachtengoed.

Bezoek onze website “ www.nesepe.nl ” voor verdere informatie en ontdek, wat er op dit moment binnen onze vereniging zoal te beleven valt.

www.nesepe.nl
Pleinmarkt NES Epe

Cultuurplein Noord Veluwe

Hét adres voor muziekles, dansles, theaterles en lessen beeldende vorming.

We zijn een muziekschool, dansschool, theaterschool en creativiteitscentrum in één, voor kinderen, jongeren en volwassenen. In de gemeentes Epe en Heerde hebben we verschillende leslocaties. Van Vaassen, Epe, Heerde tot Wapenveld, we staan voor je klaar. Naast lessen bieden we diverse andere activiteiten aan, zoals kwaliteitsfilms via onze populaire filmliga, boeiende kunstlezingen
Onze cultuurmakelaars zijn betrokken bij kunstonderwijs op vrijwel alle scholen in de regio. Ook voor speciale doelgroepen ontwikkelen wij in samenwerking met verschillende organisaties passende kunstzinnige ondersteuning. Als netwerk organisatie zijn we betrokken bij tal van projecten zoals het Cultuur & erfgoed pact.
In het nieuwe seizoen spelen we met bands, orkesten en ensembles, maar is er ook de Musicalklas, die bestaat uit inspirerende en gezellige groepslessen die dans, muziek en theater met elkaar verbindt.

Op het gebied van dans, theater en beeldende vorming starten in het nieuwe seizoen weer verschillende leuke cursussen.
We hebben de beste workshops geselecteerd. Veel hiervan organiseren we ‘in huis’ maar ook steeds meer in samenwerking met tal van zorg- en maatschappelijke organisaties. Voor volwassenen is er op alle gebieden een uitgekiend aanbod. Zo bieden wij onder andere sieraden maken, tekenen, schilderen of aquarel. Nieuw is Delftsblauw schilderen, leerbewerking en grafiek waar bij linoleum en verschillende druktechnieken worden gebruikt. Bovendien zijn er regelmatig boeiende lezingen.

www.cultuurpleinnoordveluwe.nl

Accordeonvereniging Kunst Na Arbeid (KNA) Epe

Onze accordeonvereniging is opgericht op 18 oktober 1940

De vereniging bestaat uit 2 orkesten; het recreantenorkest en het A-orkest. Het recreantenorkest bestaat uit 17 en het A-orkest uit 21 leden.
Elke woensdagavond repeteren wij in het Kulturhus. Het recreantenorkest van 18.30 – 20.00 uur en het A-orkest van 20.15 – 22.15 uur. Er wordt veel verschillende muziek gespeeld, zoals pop, klassiek, jazz, musical, enz.
Wij verzorgen meerdere keren per jaar een uitvoering/concert. Bijvoorbeeld onze jaarlijkse uitvoering in november en ons zomerconcert op de Helfterkamp.
Nieuwe leden zijn altijd welkom. Als u al accordeon kunt spelen, kom dan vrijblijvend eens luisteren bij onze orkesten. Samen met u kunnen we dan bekijken welk orkest het beste bij u past. Mocht u nog geen accordeon kunnen spelen, maar dit willen leren, dan bent u bij ons ook van harte welkom en kunnen wij u accordeonles aanbieden.

Kijk voor meer informatie op onze website

www.knaepe.nl
Accordeonvereniging Kunst Na Arbeid (KNA) Epe

Videoclub De Cycloop

Videoclub De Cycloop

Videogroep De Cycloop is een actieve club van ca. 17 leden uit de omgeving van Epe. Wij proberen met elkaar ons filmwerk naar een hoger plan te tillen. Dat doen we als club al sinds 1976. Daarbij staan we elkaar bij met raad en daad en met plezier. Wij filmen voor ons zelf en soms ook voor anderen in de regio.

De Club
Samen plezier hebben en groeien in onze hobby.
Enthousiast en met plezier; geen professionals.
Bijhouden van nieuwe ontwikkelingen
Uitwisselen van ervaringen
Eigen werk vertonen en samen beoordelen
Samen clubfilms maken
Contacten met andere videoclubs
Excursies naar interessante events
Meedoen aan regionale video evenementen
Video’s maken in opdracht van derden

www.decycloop-epe.nl/de-club

VluchtelingenWerk in Epe

Vluchtelingen die in de gemeente Epe wonen, worden in de eerste periode begeleid door VluchtelingenWerk. We begeleiden hen bij hun asielprocedure, huisvesting, integratie, taal en werk. Ons team bestaat uit vrijwilligers die worden begeleid door een beroepskracht.

De maatschappelijke begeleiding bestaat uit het regelen van allerlei praktische zaken en het op weg helpen in een voor hen onbekende gemeente. Denk bijvoorbeeld aan wegwijs maken van zaken in en rondom het huis, het zoeken van een huisarts, basisschool, het helpen bij de aanvraag van huurtoeslag, het leren kennen van de buurt en het helpen bij het afsluiten van een zorgverzekering.

Onze juridisch begeleiders bieden informatie en ondersteuning aan vluchtelingen bij juridische (asielgerelateerde) zaken. Ook helpen wij bij de vaak ingewikkelde en langdurige procedures voor gezinshereniging.

www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/epe

Vrouwen van Nu

De NBvP (Nederlandse Bond voor Plattelandsvrouwen) werd in nov. 1951 opgericht door de B O L H (bond oud leerlingen huis en landbouw onderwijs). Tegenwoordig heet dit Jong Gelre.
De eerste vergadering werd bijgewoond door 14 dames. Er is toen besloten om briefjes bij de melkbussen te doen ten einde meer leden te krijgen. Dat sloeg goed aan, want de volgende vergadering werd al bijgewoond door 30 dames.

Nu 68 jaar later is alles totaal veranderd. Sinds enige jaren heten we niet meer “De Plattelandsvrouwen”, maar de” Vrouwen van Nu”. We hebben nu 130 leden.
Iedere 2de donderdagavond in de periode van september tot en met juni hebben we een gezellige en informatieve bijeenkomst. Het seizoen sluiten we af met een fietstocht en in maart hebben we onze feestavond. Dan mag de partner ook mee.

De avonden worden gehouden in het Kulturhus, Stationsstraat 25, Epe. Aanvang 19.45 – 22.00 uur. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

www.vrouwenvannu.nl
Vouwen van Nu

Logo Het geheigensteunpunt

Geheugensteunpunt Epe/Vaassen

Als u te maken krijgt met dementie, komt er veel op u af. U heeft ongetwijfeld veel vragen en loopt wellicht tegen knelpunten en moeilijke keuzes aan.

Het Geheugensteunpunt reikt u daarbij de hand. U kunt bij ons terecht voor informatie, concrete ondersteuning en objectief advies.

Heeft u vragen over het geheugen of geheugen gerelateerde problemen? Bezoek ons vrijblijvend. Deskundige medewerkers verstrekken informatie over (ouderdoms) vergeetachtigheid, dementie problematiek, mantelzorg en de voorzieningen in de regio.

Openingstijden:
Dinsdag: Stationsstraat 25 Epe (Kulturhus EGW)
Activiteiteninloop: 9.30 -11.30 uur
Informatie en advies: 10.00 – 13.00 uur

Woensdag: Torenstraat 15 Vaassen (de Rank)
Activiteiteninloop:10.00 – 12.00 uur
Informatie en advies: 9.30 – 13.30 uur

Buiten deze tijden kunt u bellen voor een afspraak.
Tel: 06 82677999

www.hetgeheugensteunpunt.nl/epe

MEE Veluwe - Onafhankelijke cliëntondersteuning

Soms is het fijn als er iemand is die je even op weg kan helpen. Bijvoorbeeld bij vragen over opvoeden, zorg, wonen, leren, werken, wetten en regels of geld. Iemand die weet welke mogelijkheden er zijn en samen met je kijkt wat er nodig is om verder te komen.
De consulenten van MEE Veluwe weten de weg en denken met je mee. Ze weten veel over leven met een beperking. Bijvoorbeeld een licht verstandelijke beperking, autisme, niet-aangeboren hersenletsel of een chronische ziekte. Ze geven je informatie of advies. Gaan met je mee naar een gesprek. Helpen bij het doen van een aanvraag of gaan met je op zoek naar de juiste zorg of zorgorganisatie.
Iedereen mag gratis gebruik maken van deze ondersteuning. Voor jezelf of voor iemand in je omgeving. Neem contact op met MEE Veluwe via telefoonnummer 055–526 92 00 of e-mail info@meeveluwe.nl.

www.meeveluwe.nl

Logo Hercules

G.V. Hercules Epe

Gymnastiek vereniging Hercules is al jaren actief in Epe voor alle soorten gymnastiek. Naast het aanbieden van (voor-)selectie turnlessen door gediplomeerde trainers kan u ook bij ons terecht voor o.a.: recreanten turnen voor jongens en meisjes in de leeftijd van 4 tot en met 11 jaar, ouder-/kindgym, G-gym, GALM 55+, Zumba, Freerunning, steps/aerobics en conditiegym 50+. De laatste twee worden gegeven door Patricia Lodder in Kulturhus Epe. Steps/Aerobics op vrijdagochtend en Conditiegym 50+ op dinsdagmiddag. Met een gezellige groep dames wordt er bewogen op muziek en ook direct gewerkt aan de conditie. Er wordt begonnen met een goede warming-up, gevolgd door een steeds afwisselende les. Na de cooling down (voor wie wilt) afsluiting met een kopje koffie/thee. Heeft u interesse? U bent altijd welkom bij 1 van onze lessen.

www.gv-hercules.nl

Stichting Cultureel Platform Epe

Cultureel Platform Epe(CPE) is al twintig jaar actief in het culturele leven van Epe met concerten en theatervoorstellingen.
Sinds 2002 organiseert CPE jaarlijks zomeravondconcerten met klassieke muziek en wereldmuziek, in het buitengebied van Epe op bijzondere locaties: grote tuinen, kassen, schuren. Bekende gasten waren Eric Vaarzon Morel, Gijs Scholten van Aschat, Eric Vloeimans.
CPE organiseert theatervoorstellingen in de podiumzaal van Kulturhus EGW. Er hebben inmiddels veel bekende artiesten opgetreden, zoals: Ivo de Wijs, Elsie de Brauw, Nasredin Dchar, Paul van Vliet.
Sinds 2015 brengt CPE ook klassieke concerten in de Grote Kerk van Epe, met klinkende namen, waaronder harpist Remy van Kesteren en trompettist Eric Vloeimans, Fuse, Ton Koopman. Daarnaast is CPE ook medeorganisator van de jaarlijkse Pleinmarkt voor Cultuur en Welzijn in september.

www.cultureelplatformepe.nl
Logo CPE Epe

Riwis

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis Zorg & Welzijn is actief op verschillende gebieden: geestelijke gezondheidszorg en verzorging, verpleging en thuiszorg. Wij helpen mensen om zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk te leven en te wonen.

In de driehoek Apeldoorn, Hattem en Doetinchem bieden we ambulante begeleiding en beschermd wonen aan mensen met complexe psychische of sociaal maatschappelijke hulpvragen zoals autisme, borderline en angsten. Maar ook aan specifieke doelgroepen als moeder en kind of gezinnen.

In Brummen en Eerbeek ondersteunen we ouderen met psychische en lichamelijke beperkingen waarbij wij gespecialiseerd zijn in dementie en intensieve langdurig zorg voor ouderen.

Wij vinden het belangrijk dat cliënten en bewoners zich prettig voelen, gezond zijn, fijn en veilig wonen en als het mogelijk is meedoen en bijdragen aan de samenleving. Geloof in eigen kunnen staat voorop.

www.riwis.nl

Welkom bij dagbesteding De Eijk

De Eijk is een dagbestedingslocatie in het Kulturhus aan de rand van het dorp Epe. Onder begeleiding van ervaren en betrokken medewerkers en vrijwilligers wordt u een afwisselend dagprogramma aangeboden, afgestemd op uw wensen en mogelijkheden.

Als u in het bijzonder geïnteresseerd bent in cultuur, kunst, muziek en natuur is De Eijk voor u een inspirerende dagbestedingslocatie. Er is veel een op een contact, maar ook het samenzijn krijgt aandacht. Door samen koffie te drinken en samen te eten, maar ook door creatieve en educatieve activiteiten, zoals schilderen, geheugentraining of het luisteren naar klassieke muziek.

Heeft u belangstelling? Wij gaan graag in gesprek over wat passend is bij uw wensen, behoeften en mogelijkheden. U kunt ons bereiken via telefoonnummer (0578) 76 37 08 of
e-mailadres servicepunt@wzuveluwe.nl.

www.wzuveluwe.nl
Dagbesteding De Eijk Epe

De Schaapspoort

Evangeliegemeente De Schaapspoort Epe

Evangeliegemeente De Schaapspoort komt iedere zondagmorgen bij elkaar om 10.00 uur op deze prachtige locatie.
De diensten zijn voor het hele gezin en bestaan uit het zingen van liederen, het luisteren naar getuigenissen en een woord uit de Bijbel.
Voor de kinderen en baby’s is er doorgaans kinderwerk en crèche.
Door alle facetten van de samenkomst willen we Gods onvoorwaardelijke liefde, die Hij heeft laten zien door Zijn Zoon de Heere Jezus Christus, laten weerspiegelen.

U bent van harte uitgenodigd om bij ons aan te schuiven.

www.deschaapspoort.nl

Stichting Philadelphia Zorg

Ambulante en gezinsondersteuning in Epe, Heerde & Hattem

Je eigen leven, leven. Dat is belangrijk voor iedereen. Philadelphia biedt ondersteuning aan mensen die zelfstandig willen zijn en hier extra steun bij kunnen gebruiken. Dit kan zijn door: een (lichte) verstandelijke beperking; psychische/psychiatrische problematiek; of niet aangeboren hersenletsel. Ook gezinnen kunnen bij ons terecht voor ondersteuning binnen opvoeding of gezinsleven. ‘Ondersteuning’ Is voor iedereen anders. Voor de één betekent dit ondersteuning in het krijgen en houden van overzicht in het leven middels regelmatige gesprekken. Voor de andere, samen op stap om te leren koken of te leren met de bus te reizen. Voor een derde hoe vriendschap te maken en onderhouden. Kortom, Philadelphia biedt ondersteuning aan mensen voor wie de wereld soms eng, groot en niet te snappen is. Zodat zij zo zelfstandig mogelijk hun weg kunnen vinden.

www.philadelphia.nl/locatie/ambulant-hattem-heerde-epe

Yoga Epe

Hatha Yoga in het Kulturhus!

Naast hatha yoga is er ook milde hatha yoga.

Hatha Yoga is de yoga van de houdingen. Deze yoga omvat o.a. ademhalings- en ontspanningsoefeningen, concentratietechnieken en asana´s (houdingen/oefeningen).
Yoga maakt je bewust van je lichaam, denken en emoties.

Fysiek verbetert yoga je conditie, versterkt de spieren en vergroot de flexibiliteit.
Geestelijk kom je met yoga meer tot jezelf, gaat bewuster leven en ervaar je innerlijke rust en ontspanning

De milde hatha yogales is voor ouderen, mensen met een fysieke beperking of diegene die herstellende zijn na een operatie.

De manier waarop ik sinds al 1994 les geef is toegankelijk voor iedereen.
Het maakt niet uit wat je leeftijd, gewicht, lenigheid of geloofsovertuiging is.

Margreeth Kamphuis
Gediplomeerd yogadocent, ontspanningstherapeut en TRE-provider

0578-617602, 06-13592062
info@yogaopdeveluwe.nl

www.yogaopdeveluwe.nl

Schaakvereniging De 7 Pionnen

De competitie start op de eerste dinsdag van september en duurt tot begin mei. In de zomermaanden is er geen schaken. U hoeft zeker geen grootmeester te zijn, noch heel goed kunnen schaken om toch plezier te beleven met de stukken en pionnen op de 64 velden van een schaakbord. Belangstelling? Kom gerust eens langs, elke dinsdagavond vanaf 19.45 uur in de Prinszaal van het Kulturhus aan de Stationsstraat. Van harte welkom.

www.de7pionnen.nl

Kinderpraktijk Epe

Kinderpraktijk Epe is een kinderpraktijk voor kinderen, jongeren en ouders. Kinderpraktijk Epe werkt oplossings- en handelingsgericht, op een laagdrempelige wijze, met korte en effectieve trainingen. Gedurende de begeleidingsperiode krijgen kinderen, jongeren de nodige handvatten aangereikt om zelf verder te kunnen werken. Bij kinderpraktijk Epe kunnen meerdere doeltreffende trainingen op maat worden gemaakt, die precies aansluiten bij de vraag en effectief zijn.

Kinderpraktijk Epe biedt in de praktijk en op school begeleiding bij:
Faalangst, executieve functies, hoogbegaafdheid, motivatieproblemen, studiekeuze, werkhoudingsproblemen, ADHD, autisme, leerproblemen, zelfbeeld, sociale vaardigheden, weerbaarheid, angst, concentratieproblemen.

We doen tevens onderzoek naar leer- en gedragsproblemen: o.a. intelligentie, hoogbegaafdheid, onderpresteren, executieve functies, motivatie en faalangst.

www.kinderpraktijkepe.nl

Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op via e-mail, telefoon of vul het contactformulier in.

Bel ons op 0578 616775Mail naar info@kulturhusepe.nl

Vul het contactformulier in en
wij nemen z.s.m. contact met u op.