Exposities in het Kulturhus EGW in Epe

Koby Kuipers EXPOSEERT

De expositie is van 3 december t/m 3 januari

De schilderijtjes in de gangen zijn van mijn hand. Mijn naam is Koby Kuipers en ik ben 62 jaar en ik maak al jaren schilderijtjes op A4 met allerlei thema’s en soms met allerlei materialen. Op de schilderijen zijn de details en dieptes versterkt met Hobbydots, een niet alledaagse combinatie met een geweldig effect. Er is o.a. een serie met gezichten waarbij het kantwerk, de kleding, de haren en de sieraden bestaan uit Hobbydots. Ook de series vogels, dieren en vlinders zijn kleurrijk door de glimmende details.

Ik heb in Afrika gewoond en reis veel. Dat is terug te zien in de kunstwerkjes. In de loop van de jaren heb ik ook grote schilderijen gemaakt en allerlei materialen bewerkt. Ook vind ik het leuk om het schilderij aan te vullen met kalligrafie- schoonschrijven met een mooi gedicht. De laatste jaren heb ik ook het Zengtangle ontdekt, waar je mooie mandala’s groot en klein van kunt maken. Maar ook allerlei andere vormen mee kunt versieren. Eigenlijk leg je in een deel van de tekening, net als bij mandala’s steeds weer dezelfde herhaling vast. Het is heerlijk rustgevend.

Heb je interesse, of wil je iets laten maken, of kopen kun je contact opnemen via de email a.van.bergen@planet.nl of door mij te bellen 06-18449774.

FOTOCLUB AFV EPE EXPOSEERT ‘MILIEU’

De opening is op donderdag 7 november om 19.30 uur (half acht).

Het thema ‘MILIEU’ staat centraal in de foto expositie die de hele maand november hangt in het Kulturhus EGW te Epe. ‘Een onderwerp waar je als fotograaf op veel verschillende manieren naar kunt kijken’, aldus de toelichting op deze tentoonstelling. ‘Waar je als bezoeker de confrontatie aangaat, jouw eigen verhaal mag maken’. Dat is wat de leden met hun foto’s willen: nadenken over het milieu, in al haar facetten, gevangen in uiteenlopende fotobeelden. Het gaat immers iedereen aan!

Hans Brongers, de bekende fotograaf en auteur van ‘Over foto’s gesproken’ opent niet alleen, hij verzorgd ook aansluitend een heel interessante lezing in de Rabozaal.
Dit alles wil je niet missen !! Iedereen van harte welkom.

Informatie www.afv-epe.nl en secretaris@afv-epe.nl

15 oktober t/m 31 oktober

Loek Sinselmeijer

Algemene informatie expositie Loek Sinselmeijer:

Als kind vond ik tekenen en schilderen een leuke hobby. Mijn ouders tekenden en schilderden allebei. Vooral het proberen weer te geven wat je ziet, was voor mij een uitdaging.

Nadat we in 1974 naar Epe kwamen, ben ik begin 80-er jaren les gaan nemen bij Lies van de Beek.

Op deze expositie hangen ook enkele werkstukken uit die periode.

Vanwege drukke werkzaamheden heb ik een lange tijd het schilderen laten liggen. Toen een dochter van ons in 2011 met haar dochters in Kaapstad (Z-Afrika) ging wonen, heb ik het penseel weer opgepakt en ben ik de kleindochters gaan schilderen. Ik kreeg de smaak weer te pakken en ik heb nu alle 13 kleinkinderen geschilderd, de laatste in opzet. Ook mijn moeder heb ik in 2013 geschilderd (90 jaar)

Na mijn pensionering ben ik in 2013 les gaan nemen bij Henk Mulder, kunstschilder in Holten.
Daar heb ik met plezier 3 jaar geschilderd, maar ik wilde toch graag de klassieke manier van schilderen leren met alle basisvaardigheden.
In 2016 ben ik begonnen aan de 3-jarige opleiding van de fijnschilderacademie Ars Partout in Deventer.
In juni 2019 heb ik die opleiding afgerond.

Ik wil mij graag nog verder specialiseren in portretschilderen.
En daarbij een eigen stijl ontwikkelen, dat wil zeggen; niet fotografisch, wel realistisch met een impressionistische inslag.

Ik bedank het Kulturhus voor de gelegenheid hier te exposeren.

Loek Sinselmeijer, oktober 2019
Mobiel: 06-52569184 Email: loeksinselmeijer@hotmail.com

P.S. Ik werk ook in opdracht.
Mocht iemand interesse hebben in een werk dan kan altijd contact worden opgenomen.

Loek Sinselmeijer

2 september t/m 26 september:

Een expositie met fotogedichten van Beter Bekeken.

Marit van Dijk en Janette Kommerkamp zijn de visuele verhalen vertellers achter Beter Bekeken en maken en verkopen deze fotogedichten.

Daarnaast verzorgen zij gezellige/inspirerende workshops waarin woord en beeld elkaar versterken. Wie van fotograferen en schrijven houd is bij hen aan het juiste adres.

Meer info op facebookpagina beterbekeken en beterbekeken.net.

Wilt u meer informatie over exposeren?

Bel ons op 0578 616775Mail naar info@kulturhusepe.nl
Beter Bekeken
Beter Bekeken
Beter Bekeken