Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cultureel Café: zangvereniging Zang & Vriendschap Emst

maart 17 @ 15:00 - 17:00

De vijfde editie en laatste editie van het maandelijkse Cultureel Café in seizoen 2023-2024 draait om zang en om vriendschap. Diverse onderdelen van die korengroep Zang & Vriendschap uit Emst gaan zondag 17 maart optreden in Kulturhus EGW. Alle koren van zangvereniging Zang & Vriendschap uit Emst worden begeleid door de enthousiaste, bevlogen dirigent Marten van der Worp.

Gemengd Koor Zang & Vriendschap

Gemengd Koor Zang & Vriendschap is een begrip in Emst en omstreken. Dit koor bestaat al bijna 100 jaar. Dit koor is namelijk met de oprichting van de vereniging gestart op 10 september 1924. Op dit moment telt het koor zo’n veertig enthousiaste mannen en vrouwen vanaf 18 jaar. Zingen is leuk én verbindt. Dat weten de leden van Gemengd Koor Zang & Vriendschap als geen ander. Het verklaart dan ook meteen de naam van het koor. Het repertoire bestaat voornamelijk uit lichte muziek. Ook nummers uit musicals en Nederlandstalige stukken komen aan bod. Gemengd Koor Zang & Vriendschap zingt meerstemmig.

Song and Relation

Song and Relation is opgericht als een dameskoor, maar in 2020 is er voor een nieuwe visie gekozen. Hierdoor is Song and Relation een gemengd koor geworden voor dames en heren vanaf 18 jaar. Song and Relation bestond in 2019 alweer 50 jaar. Op dit moment bestaat het koor uit zo’n dertig leden. Het koor zingt voornamelijk vijfstemmig en op hoog niveau. Het repertoire bestaat uit Engelstalige popmuziek, lichte muziek en musical. Denk aan nummers van Aerosmith, Sting en Michael Bublé en nummers uit films en musicals zoals The Greatest Showman, The Lion King en Aïda. Hoge zangkwaliteit en podiumpresentatie zijn in de loop der jaren steeds belangrijker geworden. Tijdens de repetities besteden de leden dan ook veel aandacht aan choreografie, beleving en podiumpresentatie.

In Between

Jong, fris en enthousiast: dát is In Between uit Emst. Bij deze zanggroep zingen jongens en meiden van ongeveer 12 tot en met 21 jaar. In Between bestaat alweer bijna 15 jaar; opgericht op 4 september 2007. Het koor is er voor jongeren die de leeftijd van het kinderkoor ontgroeid zijn, maar nog iets te jong zijn om bij Song & Relation of het Gemengd Koor te zingen. Dit verklaart meteen de naam van het koor, die letterlijk ‘er tussen in’ betekent. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Top 40-hits. Leden hebben zelf ook invloed op het repertoire. Zij mogen nummers inbrengen die ze graag zouden willen zingen. Daarnaast arrangeert dirigent Marten van der Worp zelf veel liedjes waardoor de nummers nét even anders klinken dan het origineel. Dit alles samen zorgt voor een fris én modern repertoire voor een fris en jeugdige groep!

Kinderkoor Zang & Vriendschap

Kinderkoor Zang & Vriendschap is opgericht in 1949 en bestaat dus ook alweer 73 jaar. In al die jaren hebben er al heel wat kinderen met heel veel plezier gezongen bij dit vrolijke koor. Op dit moment zijn er nog zo’n vijftien enthousiaste kinderen die iedere week de longen uit hun lijf zingen. De kinderen zingen liedjes van Kinderen voor Kinderen, musicalliedjes en enkele liedjes uit de Top 40. Hip en helemaal van deze tijd. De nummers worden vaak opgevrolijkt met leuke gebaren en pasjes. Tijdens de repetities wordt dirigent Marten van der Worp ondersteund door een aantal moeders van de leden of andere leden van de zangvereniging. Zij helpen de kinderen bij de gebaren en danspasjes, maar zorgen ook voor de verdere begeleiding, het contact met de ouders en het regelen van optredens.

Next!

Het koor Next! is de nieuwste aanwinst van de vereniging; opgericht in 2020. Op dit moment bestaat dit koor uit tien enthousiaste leden. Next! is een koor dat op hoog niveau zingt en is er voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar die een stapje verder durven én kunnen nemen. Een stemtest en auditie zijn dan ook vereist voorafgaande aan deelname bij dit koor en thuisstudie aan de hand van MP3’s is een pré. Naast focus tijdens de repetities is er ook tijd voor gezelligheid binnen dit koor: koffie vooraf en even bijkletsen is soms ook nodig én gezellig. Het repertoire wordt langzaamaan uitgebreid en bestaat uit verschillende genres. Denk hierbij aan aan de Top 40-hit Firework van Katy Perry, een mooie medley van Simon & Garfunkel, maar ook het Franse Une Belle Histoire van Michel Fugain. Bij dit koor is podiumpresentatie ook van groot belang en dus wordt er met de leden gezamenlijk gekeken welke choreografie passend is bij de nummers. Dit zodat de zangers zich nóg beter kunnen inleven in het nummer.

 

Aanvang van het Cultureel Café: 15.00 uur. Het Cultureel Café is ook dit seizoen gratis toegankelijk. Er moeten echter wel kaarten gereserveerd worden. Dat kan via de balie van Kulturhus EGW maar ook online.

Gegevens

Datum:
maart 17
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie: