Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Johan Stegeman: Zo vergat ik mezelf

maart 23 @ 20:00 - 22:00

Theatermaker Johan Stegeman brengt 23 maart de autobiografische theatermonoloog ‘Zo vergat ik mezelf’ op de planken in Epe. Het stuk gaat over Johans worsteling met zijn geaardheid, met zijn psychoses en met zijn grootheidswanen. Zijn voorstelling vol van zelfreflectie, heeft ook de nodige humor.

In ‘Zo vergat ik mezelf’ speelt Johan fragmenten uit zijn roerige leven speelt. Een leven waarin hij worstelde met zijn geaardheid en twee psychoses met grootheidswanen ervoer. Een roerig leven vol aanpassingen, zoals hij dacht dat anderen hem het liefst zouden zien. Deze monoloog is voor een groot deel gebaseerd op zijn autobiografie ‘Het waait wel weer over’. Met veel mooie zelfreflectie maar ook met zelfspot is deze voorstelling in samenwerking met regisseur Elly Janssen ontstaan en omgevormd tot een eigenzinnige/treffende en bijzondere theatervoorstelling Waarin Johan met soms ontroerende en soms lachwekkende scenes zowel de worsteling als de bevrijding laat zien.

 

Wie Johan Stegeman is?
Johan is naar eigen zeggen een enthousiaste man met diep doorleefde ervaringen en inzichten. Vrij van diagnose, labels, medicatie en hulpverlening. De theatermaker aan het woord: “Puur omdat ik mezelf in geen enkel hokje meer plaats, of laat plaatsen, en dat bij een ander ook niet doe. Vol vertrouwen met een spirituele leefwijze geef ik mijn leven vorm. Of het nu ging om een psychose met grootheidswaan, een coming-out, een burn-out, een depressie of gedwongen opname. Of het nu ging om een onbeantwoorde verliefdheid, het aanpassen zoals ik dacht dat anderen mij wilden zien, het veroorzaken van een ernstig auto-ongeluk en het dealen met blijvend letsel zoals onder andere een kunstoog. Zowel op mentaal als fysiek heb ik het een ander doorleefd en kan ik inmiddels met een grote afstand terugkijken op mijn verleden. Ook heb ik mijn daderschap en slachtofferschap inzichtelijk gekregen erop gereflecteerd en de oorzaken gevonden waardoor ik (onbewust) deed, wat ik deed en nu anders doe.”

 

Aanvang: 20:00 uur

Tickets à 15 euro per persoon zijn te reserveren via deze link.

Gegevens

Datum:
maart 23
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie: